Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Καλά, αυτοί γεννήθηκαν στην ώρα τους ...

ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ…
-          Φίλε Βάκη, τώρα που τέλειωσες το διάβασμα της εφημερίδας, να σου πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν στην ώρα τους!
-          Τι σοφιστείες έχεις σκοπό να μου αρχίσεις πάλι; Προτιμώ να ανοίξω και πάλιν την εφημερίδα. ΄Ολοι οι άνθρωποι στον κόσμο γεννιούνται κανονικά στην ώρα τους, ύστερα από εννέα μήνες κύηση!
-          Όχι δεν εννοώ αυτό. Κάποιοι γεννήθηκαν για παράδειγμα την εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα!
-          Τέτοιες εποχές δεν υπήρξαν. Μόνο στο τραγούδι έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα!
-          Καλά, Βάκη, δεν εννοώ κυριολεκτικά. Μεταφορικά εννοώ.
-          Δηλαδή;
-          Να, κάποιοι γεννήθηκαν καμιά εικοσαριά χρόνια πριν τον Αγώνα της Κύπρου και έτσι ευτύχησαν να λάβουν μέρος σ αυτόν.
-          Και κάποιοι ευτύχησαν να γεννηθούν και να τελειώσουν τις σπουδές τους με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, τότε που γέμιζαν τις θέσεις στο δημόσιο με τη σέσουλα!
-          Βλέπεις, αυτό εννοώ! Κάποιοι γεννήθηκαν και ήταν σε ηλικία να παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες τότε που περνούσες απ έξω και σου φώναζαν να μπεις να σε κεράσουν καφέ και να σου εγκρίνουν δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις.
-          Κάποιοι γεννήθηκαν και κατάφεραν να είναι σε ηλικία απασχόλησης τότε που οι τράπεζες προσλάμβαναν προσωπικό αβέρτα. Οι ίδιοι έφτασαν σε ηλικία αφυπηρέτησης τότε που οι τράπεζες έδιναν φιλοδωρήματα εκατομμυρίων …
-          Το έπιασες το νόημα, μπράβο! ΄Η προτιμάς το εύγε;
-          Στραβάρα στα μάτια μου! Δεν αξίζω ούτε μπράβο ούτε εύγε!
-          Γιατί;
-          Γιατί εγώ γεννήθηκα τότε που σπούδαζες με χίλια βάσανα, έμπαινες στο δημόσιο με χίλιες δυο εξετάσεις, τις ανώτερες θέσεις τις είχαν πάρει κάποιοι μικρότεροι σε ηλικία χωρίς σπουδές και αφυπηρέτησα τότε που όλοι κατέθεταν το εφάπαξ τους στις τράπεζες για εξόφληση του δανείου τους. Τότε, δεν υπήρχε κανένας να μας πει ότι θα μας έσωζε την πρώτη κατοικία να μην πληρώσουμε τα δάνειά μας και να μας μείνει το εφάπαξ σε κάποια τράπεζα του εξωτερικού!
-          Βλέπεις λοιπόν, φίλε Βάκη, ότι κάποιοι γεννήθηκαν στην ώρα τους και κάποιοι όχι;
Κ.Α.Χ.

17.9.2014  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου