Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

"Φραπεδάδικο"

«ΦΡΑΠΕΔΑΔΙΚΟ»
Καιρό είχαμε να βρεθούμε με το φίλο μου το Βάκη για καφέ. Προχτές πήγαμε για το συνηθισμένο μας πρωινό καφέ σε καφετέρια της οδού Λήδρας με πρόθεση να καθίσουμε έξω για να βλέπουμε την πρωινή κίνηση στο δρόμο. Τελικά λόγω βροχής βρεθήκαμε μέσα στην καφετέρια στριμωγμένοι αφού πολλοί ήταν αυτοί που είδαν τον ηλιόλουστο καιρό και αποφάσισαν να πάνε στην καφετέρια. Κινδύνευσαν όμως να βραχούν μέχρι το κόκαλο επειδή έπεφτε βροχή, όχι πολύ δυνατή αλλά διαρκείας! Μετά την πρώτη γουλιά καφέ ο Βάκης μου λέει:
-          Λοιπόν θυμάσαι που σου έλεγα ότι ο γιος ενός γείτονά μου, που σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και είναι άνεργος, θα ασχολείτο με την πώληση φραπέ;
-          Ναι, μου είπες ότι ο πατέρας του θα τον βοηθούσε να αγοράσει ένα τρίκυκλο απ’ αυτά που τα τοποθετούν στην άκρη του δρόμου και πουλάνε φραπέ τώρα το καλοκαίρι.
-          Τι να κάνει ο άνθρωπος; Παρά να βλέπει το γιο του άνεργο είπε να τον βοηθήσει να ξεκινήσει μια δουλειά και μετά θα βλέπανε.
-          Πολύ καλά έκανε. Η δουλειά δεν είναι ντροπή!
-          Αγόρασαν που λες το τρίκυκλο. Το πλήρωσε 1200 Ευρώ μεταχειρισμένο. Ξόδεψε ακόμη τόσα περίπου για να το μετατρέψει σε «φραπεδάδικο» και να το εξοπλίσει κατάλληλα. Το έβαψαν εξωτερικά με ωραία φανταχτερά χρώματα για να προσελκύει την πελατεία και σχεδίασαν πάνω σ’ αυτό και ένα μεγάλο ποτήρι με παγωμένο φραπέ που το έβλεπες και σου έλεγε «έλα να με πιεις στο ποτήρι»!
-          « ΄Ελα να με πιείς στο ποτήρι» έπρεπε να σου λέγει η υπάλληλος που θα έφτιαχνε τα φραπέ!
-          Αυτό έκαναν. Προσέλαβαν όπως όλοι οι άλλοι και μία υπάλληλο από τη Ρουμανία και την έντυσαν με ένα καυτό σορτσάκι και μια ανάλαφρη μπλουζίτσα!
-          Την έγδυσαν και έμεινε με ένα καυτό σορτσάκι θέλεις να πεις!
-          Τέλος πάντων! Όλα ήταν έτοιμα για να αρχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση. Βρήκαν και ένα σημείο κατάλληλο με εύκολη στάθμευση, εκεί στον κυκλικό κόμβο του «Μπάτα», στο Καιμακλί, και στάθμευσαν εκεί το «φραπεδάδικο».
-          ΄Εχει πάνω από τριάντα χρόνια που έκλεισε το εργοστάσιο υποδημάτων «Μπάτα» όμως η περιοχή εξακολουθεί να φέρει το όνομά του. Κατάλληλος τόπος όμως για μια τέτοια επιχείρηση. Υπάρχουν στην περιοχή πολλές βιοτεχνίες που εργοδοτούν  πολλούς εργαζόμενους. Εκεί πηγαίνουν και πολλοί πελάτες καθώς και πολλοί προμηθευτές των βιοτεχνιών με εμπορεύματα και άλλα υλικά. ΄Εκαναν πιστεύω καλή επιλογή του χώρου να στήσουν το «φραπεδάδικο». Να πάμε κι εμείς καμιά φορά να τον υποστηρίξουμε!
-          ΄Ακου να δεις τη συνέχεια. Στην αρχή η επιχείρηση δούλεψε για καμιά βδομάδα και πήγαινε πολύ καλά. Πατέρας και γιος ήταν πολύ ευχαριστημένοι με τις εισπράξεις. Μετά όμως ήρθαν τα δύσκολα!
-          Τι συνέβη;
-          Πλησίασε λοιπόν κάποιος το γιο του γείτονα μου και τον απείλησε ότι θα του κάψει το «φραπεδάδικο» και «όχι μόνο» όπως του είπε με νόημα!
-          Ωμή απειλή δηλαδή;
-          Ναι, και του είπε ακόμη ότι έπρεπε να γνώριζε ότι στον «τομέα» αυτό δραστηριοποιούνται μόνο ορισμένοι που έχουν μοιράσει τα στέκια μεταξύ τους και δεν πρέπει άλλοι παρείσακτοι να μπλέκονται στις δουλειές τους! Του πρόσφερε μάλιστα και 500 Ευρώ για να αγοράσει το «φραπεδάδικο».
-          Δεν πήγε στην αστυνομία;
-          Τι να κάνει η αστυνομία άμα τους έκαιγαν το «φραπεδάδικο» και κανένα αυτοκίνητο;
-          Το αποτέλεσμα;
-          Πούλησαν το «φραπεδάδικο» και ο γιος είναι και πάλι άνεργος!
            Κ.Α.Χ.

            31.3.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου