Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Αλίκη στη χώρα των υπρβολών ...

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ …
Ακόμη και οι καφετέριες στη Λήδρας και Ονασαγόρου έβαλαν τα γιορτινά τους αφού λίγες μέρες μας χωρίζουν από τη μέρα της γέννησης του θεανθρώπου. Περπατούσαμε λοιπόν στη Λήδρας ψάχνοντας για καφετέρια με άδειο τραπεζάκι και ο φίλος μου ο Βάκης απογοητευμένος γιατί δεν βρίσκαμε τόπο να καθίσουμε μου λέγει.
-          Πάμε στην Ονασαγόρου ίσως εκεί να βρεθούμε περισσότερο τυχεροί!
-          Μα δεν είδες τα χάλια μας στον Ονασαγόρα;
-          Ποια χάλια μας;
-          Αντί για αέριο βρήκαμε …
-          Πετρέλαιο;
-          Αέρα κοπανιστό! Τρυπούσαν Ιταλοί και Κορεάτες για τρεις μήνες, ξόδεψαν εκατό εκατομμύρια και δεν βρήκαν τίποτα!
Τελικά βρήκαμε σε μια καφετέρια ένα άδειο τραπεζάκι, καθίσαμε, πήραμε καφέ και ο φίλος μου ο Βάκης μου λέγει.
-          Στη βιβλιοθήκη μου χτες βρήκα ένα βιβλίο παραμύθι από τα παιδικά μου χρόνια.  ΄Ισως χριστουγεννιάτικο δώρο. Το παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Λούης Κάρολ.
-          Ναι γυρίστηκε και ταινία από το Ντίσνεϋ, όμως αγαπητέ μου Βάκη εμείς εδώ ζούμε στη χώρα των υπερβολών και δυστυχώς δεν πρόκειται για παραμύθι!
-          Τι εννοείς;
-          Ας πάρουμε για παράδειγμα τους υδρογονάνθρακες. Μερικοί έτρεξαν να αγοράσουν «κελεμπίες» γιατί θα γινόμασταν όλοι σεΐχηδες εκατομμυριούχοι!
-          Υπερβάλλεις!
-          Εγώ; Θυμάσαι στην προεκλογική εκστρατεία που ανταγωνίζονταν μερικοί υποψήφιοι για το ποιος θα πωλήσει πρώτος φυσικό αέριο; Μας έτασσαν ότι από το 2015 θα έχουμε φυσικό αέριο στα σπίτια μας και κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο ότι καθυστερεί η διακλάδωση με αγωγούς σε ολόκληρο το νησί.
-          Τι περιμένεις από τους πολιτικούς;
-          Τους πίστωνα ακόμη με λίγη περισσότερη σοβαρότητα αλλά έπεσα έξω! Θυμάσαι που κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί τη δημιουργία τερματικού; Με τι θα τροφοδοτούσαν το τερματικό;
-          Με αέρα κοπανιστό, δεν είπες;
-          Στην Αίγυπτο και την Ιορδανία υπάρχει αδρανές δυναμικό για υγροποίηση αερίου και εμείς εδώ θα φτιάχναμε άλλο τερματικό! Γιατί ο αγωγός; Θα κατασκευάζαμε λέει αγωγό από την Κύπρο στην Κρήτη, απ εκεί στην Πελοπόννησο και απ εκεί στην Ευρώπη την οποία θα πνίγαμε από το πολύ αέριο! Όλα αυτά θα τα κάναμε γιατί βρήκαμε κάποιες ποσότητες υδρογονανθράκων στην Αφροδίτη!
-          Βρήκαμε, δεν βρήκαμε;
-          Βρήκαμε αλλά πώς; Πήγαμε και τρυπήσαμε σχεδόν στα σίγουρα, δίπλα από τα κοιτάσματα αερίου που βρήκε το Ισραήλ! Γιατί νομίζεις ότι η εταιρεία «Νομπλ» μας επέστρεψε το άλλο μισό τεμάχιο της Αφροδίτης; Γιατί ότι ήταν να βρει στην Αφροδίτη το βρήκε! Είχα σκοπό να σου πω και άλλες πολλές υπερβολές αλλά μια άλλη φορά!
-          Σαν ποιες;
-          Θυμάσαι πριν ενάμιση χρόνο περίπου που βρήκαν νεκρή στη Λάρνακα μια γυναίκα που ζούσε με ένα παιδί σε ένα διαμέρισμα γεμάτο σκουπίδια και βούιζε ο τόπος από υπερβολές; Σε πέντε μέρες τα ξεχάσαμε όλα! Αλλά είπαμε μια άλλη φορά! ΄Ετσι λοιπόν και η Αλίκη ας αφήσει τη χώρα των θαυμάτων και ας έρθει στη χώρα των υπερβολών όπου δυστυχώς θαύματα δε γίνονται!
Κ.Α.Χ.

20.12.2014  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου