Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Σημαία από λαμπίτσες και σημαία από νάιλον ...

ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΛΑΜΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΝΑΙΛΟΝ
Καθώς πίναμε τον καφέ μας σε μια καφετέρια της οδού Λήδρας με το φίλο μου το Βάκη σκεφτόμουν πως τώρα που χαμήλωσε η θερμοκρασία οι μη καπνιστές προστατεύονται καλύτερα απ ότι το καλοκαίρι την περίοδο που δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά. Τώρα καθόμαστε μέσα με τα παράθυρα και τις πόρτες και έτσι ο καπνός από τους καπνιστές που βγαίνουν έξω για να καπνίσουν δεν μπαίνει μέσα. Το καλοκαίρι όταν τα κλιματιστικά δε δουλεύουν τα παράθυρα είναι ανοιχτά και ο καπνός πάει παντού. Το ίδιο συμβαίνει και όταν καθόμαστε έξω καπνιστές και μη!
-          Κάτι σκέφτεσαι; Με ρωτά ο Βάκης.
-          Ναι, κάτι για τους καπνιστές, και του εξήγησα τις σκέψεις μου. Με άκουσε με προσοχή και μου είπε.
-          Υπερβάλλεις όπως πάντα! Πόσος καπνός μπορεί να μπει μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα;
-          Τόσος, που να μυρίζουν άσχημα τα μαλλιά και τα ρούχα σου! Για τους πνεύμονες σου θα δείξει η νεκροψία! Ο χειμώνας μου αρέσει γιατί τιμωρεί τους καπνιστές αναγκάζοντας τους να βγαίνουν έξω στο κρύο!
-          Πήγες τελικά την Κυριακή εκδρομή στο Τρόοδος; Ρωτά ο φίλος μου ο Βάκης προφανώς επειδή ήθελε να αλλάξει θέμα. Υπήρξε καπνιστής για πολλά χρόνια και συνήθως ενοχλείται από συζητήσεις γύρω από το κάπνισμα το οποίο σταμάτησε εδώ και μια δεκαετία ύστερα από πρόβλημα υγείας.
-          Ναι πήγαμε την εκδρομή μας και περάσαμε πολύ ωραία!
-          Εσένα απ ότι ξέρω σου αρέσει περισσότερο η θάλασσα.
-          Όχι απολαμβάνω το ίδιο και το βουνό και τη θάλασσα! Αλλά άκου να δεις τι πρόσεξα! Στην επιστροφή, εκεί που μπαίνουμε στον αυτοκινητόδρομο αντίκρισα μια τεράστια ελληνική σημαία από νάιλον!
-          Είδες όμως και στο βάθος την τεράστια τουρκική σημαία;
-          Την είδα κι αυτή.
-          Βλέπεις και κάθε βράδυ από το σπίτι σου τη σημαία τη σημαία του ψευδοκράτους κατασκευασμένη από λαμπίτσες που αναβοσβήνουν;
-          Κι αυτή τη βλέπω και αναστατώνομαι πραγματικά! Σκέφτομαι όμως πόσο ανόητο είναι να καταναλώνουν τόσο ηλεκτρικό ρεύμα για να διαφημίζουν τη σημαία του ψευδοκράτους και να τη βλέπουν μόνοι τους αφού σε κανένα άλλο τόπο εκτός από τα κατεχόμενα και την Τουρκία δεν βλέπεις αυτή τη σημαία!
-          Εντάξει, κάνουν όμως την προπαγάνδα τους, φανατίζουν κόσμο και μας προκαλούν.
-          ΄Εχουμε συνηθίσει τη σημαία από λαμπίτσες τόσο που σχεδόν δεν την προσέχουμε! Εκείνο όμως που έχει σημασία δεν είναι ο ανταγωνισμός ποιος θα βάλει πιο έντονα μεγαλύτερη σημαία αλλά πως θα καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και οι δυο πλευρές  να βρούμε τη λύση που θα επανενώσει την Κύπρο μας και θα μπορέσει ο λαός μας να επιδοθεί σε ένα αγώνα επαναδραστηριοποίησης με στόχο την ευημερία όλων στον τόπο μας. Διαφορετικά θα σπαταλούμε νάιλον και ρεύμα για σημαίες! Αν κάποιος έχει ακόμη ανάγκη από σημαίες για να συνειδητοποιήσει  ποιος είναι τότε «ζήτω που καήκαμε»! Και ένα να ξέρεις! Αυτό που είμαστε το έχουμε στην καρδιά μας και κανένας δεν μπορεί ποτέ να μας το πάρει!
Κ.Α.Χ.
14.12.2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου