Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Έκλειψη σελήνης!

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ!
Με το φίλο μου το Βάκη καθίσαμε για καφέ σε μια καφετέρια της οδού Λήδρας στην παλιά Λευκωσία. Τώρα που ξεκίνησαν τα μαθήματα στα σχολεία είναι πιο άνετα τα πράγματα σ’ ότι αφορά την εξασφάλιση θέσης στις καφετέριες. Αφού αποφασίσαμε τι θα πάρουμε, γιατί αυτή την περίοδο η επιλογή είναι δύσκολη. Με το φραπέ μπορεί να πονέσεις το λαιμό σου, με το ζεστό μπορεί να ιδρώσεις και με το σύστημα κλιματισμού να  … πονέσεις το λαιμό σου, πήγα στον πάγκο εξυπηρέτησης και επέστρεψα με δύο φραπέ λέγοντας στο Βάκη:
-       Ίσως να έπρεπε να πάρουμε ζεστό καφέ!
-       Ναι, για να γίνουμε «σούπα λούμα»! Αλήθεια από πού προέρχεται το «σούπα λούμα»;
-       Είναι σαν να σε λούζουν με ζεστή σούπα!
-       Αλήθεια;
-       Όχι παραμύθια! Είναι μεταφορά και σημαίνει βουτηγμένος στον ιδρώτα. Δε μου λες όμως Βάκη, είδες την έκλειψη της σελήνης;
-       Όχι, αποκοιμήθηκα! Εσύ;
-       Έπεσα θύμα των τηλεοπτικών καναλιών και σηκώθηκα νωρίς.
-       Τότε την είδες! Πώς έπεσες θύμα;
-       Μας έλεγαν όλα τα κανάλια για το «κόκκινο φεγγάρι», για το «ματωμένο φεγγάρι» και άλλα παρόμοια. Εγώ είδα την ολική έκλειψη της σελήνης. Κόκκινο δεν είδα πουθενά, ούτε φεγγάρι, ούτε σημαία, αφού στο σκοτάδι δεν φαίνονται οι τουρκικές σημαίες κατά μήκος της «πράσινης γραμμής»
-       Απορώ πώς δεν είδες το κόκκινο φεγγάρι;
-       Δεν υπήρχε κόκκινο φεγγάρι για να το δω!
-       Τι λες; Αφού τα κανάλια όλη μέρα μας έδειχναν τον ουρανό και το κόκκινο φεγγάρι!
-       Τα κανάλια το έδειχναν αλλά στον ουρανό της Κύπρου τουλάχιστο δεν υπήρχε!
-       Μα αφού το έδειχναν.
-       Ναι το έδειχναν αλλά δεν το κινηματογράφησαν τα δικά μας κανάλια. Πήραν τις σκηνές από τα ξένα πρακτορεία και είναι πιθανό στις άλλες πιο βόρειες και δυτικές χώρες να ήταν κόκκινο. Στην Κύπρο πάντως δεν ήταν. Εξάλλου πρόσεξες ότι στην εικόνα πάνω δεξιά στα κανάλια μας την ώρα που έδειχναν το κόκκινο φεγγάρι, έγραφε NASA;
-       Ναι το είδα.
-       Ε λοιπόν μπορεί να πήραν την εικόνα από τη NASA που μπορεί να τους έδωσε την εικονική πραγματικότητα! Αν τα κανάλια μας ήταν … μάγκες έπρεπε να ξαγρυπνήσουν και να κινηματογραφήσουν το «κόκκινο φεγγάρι» με φόντο το Τρόοδος ή την Πέτρα του Ρωμιού! Τότε θα έλεγα ότι εγώ δεν είδα καλά! Έλα όμως πίνε το φραπέ σου γιατί θα ζεσταθεί και θα γίνεις «σούπα λούμα» στον ιδρώτα!
Κ.Α.Χ.

29.9.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου