Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Διάλογοι από το ραδιόφωνο

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Με το φίλο μου το Βάκη πίναμε το φραπέ μας σε καφετέρια της οδού Λήδρας στη δροσιά του συστήματος κλιματισμού. Όλοι ψάχνουν τώρα για μια θέση μέσα στην καφετέρια. Στον κλιματιζόμενο χώρο, αφού έξω η ζέστη είναι ανυπόφορη. Κουβεντιάζαμε περί ανέμων και υδάτων.
-          Βάκη σήμερα το πρωί άκουσα από ένα ραδιοφωνικό σταθμό τον εξής διάλογο:
-          «Ναι καλημέρα σας, σας ακούμε»
-          «Εγώ μιλώ;»
-          «Ναι εσείς μιλάτε. Είστε στον αέρα!»
-          «Είμαι ναυαγοσώστης και παίρνω για να σας πω ότι ξεκινούμε δουλειά στις εννέα η ώρα και τελειώνουμε στις πέντε. Οι λουόμενοι τις άλλες ώρες κινδυνεύουν! Σημειώστε ότι πάρα πολλοί κάνουν το μπάνιο τους νωρίς το πρωί και φεύγουν πριν ακόμη ξεκινήσουν δουλειά οι ναυαγοσώστες»
-          «Μα αυτό είναι απαράδεκτο! Πρέπει η Κυβέρνηση να φροντίσει να εργάζονται οι ναυαγοσώστες για τουλάχιστο δώδεκα ώρες. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι»
-          «Να πω ακόμη κάτι;»
-          «Ναι σας ακούμε!»
-          «Ζητούμε ακόμη κατοχύρωση του επαγγέλματος του ναυαγοσώστη. Είναι απαράδεκτο να δουλεύουμε εννέα μήνες το χρόνο και τους άλλους τρεις να μην πληρωνόμαστε»
-          «Έχετε απόλυτο δίκαιο!»
-          Δηλαδή η δημοσιογράφος αγαπητέ Βάκη που κατέχει τα πάντα βρίσκει δίκαιο στους ναυαγοσώστες. Δε διερωτάται όμως, κάνοντας «διεισδυτική δημοσιογραφία» για το πού θα βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα! Άκου και τον ακόλουθο διάλογο:
-          «Καλημέρα κορούλα μου και συγχαρητήρια για την εκπομπή σου»
-          «Ευχαριστώ πολύ κυρία Μαρία»
-          «Να πω ένα παράπονο για το νοσοκομείο κόρη μου. Περίμενα πάνω που μία ώρα για εγγραφή για να με δει ο γιατρός!»
-          «Μια ώρα κυρία Μαρία; Μα είναι απαράδεκτο!»
-          «Κόρη μου έχει τρία παραθυράκια για εγγραφή αλλά μόνο το ένα ήταν ανοιχτό»
-          «Απαράδεκτο! Πρέπει να ανοίγουν και τα τρία!»
-          Και πάλι η δημοσιογράφος δε διερωτάται πού θα βρεθούν τα χρήματα για να δουλεύουν όλες οι θυρίδες στα νοσοκομεία και στα εξωτερικά ιατρεία.
-          Φίλε μου οι «δημοσιογράφοι απλά βγάζουν τον κόσμο στον αέρα για να γεμίζουν την ώρα που έχουν στη διάθεσή τους.
-          Έχεις δίκαιο αλλά άκου τι είπαν!
-          Μου θυμίζεις το τηλεοπτικό παιγνίδι «Άκου τι είπαν»
-          Ακριβώς! Ρωτήσαμε εκατό ανθρώπους να μας πουν: «Να δουλεύουν δώδεκα ώρες οι ναυαγοσώστες  και να πληρώνονται για όλο το χρόνο;» Και οι εκατό απάντησαν «ναι»! Ρωτήσαμε εκατό ανθρώπους να μας πουν: «Να στελεχώνονται όλες οι θυρίδες στα νοσοκομεία και στα εξωτερικά ιατρεία για εγγραφή των ασθενών;» Και οι εκατό απάντησαν «ναι»!
-          Μα ήταν επόμενο, τι περίμενες να σου απαντήσουν;
-          Περίμενε, ακόμη δεν τέλειωσε το «Άκου τι είπαν».
-          Λέγε!
-          Ρωτήσαμε εκατό ανθρώπους να μας πουν: «Συμφωνείτε να αποκοπεί από το μισθό σας ή από τη σύνταξή σας ένα τοις εκατόν για να πληρώνονται οι ναυαγοσώστες για δώδεκα ώρες και οι γραφείς στα νοσοκομεία για να στελεχώνονται όλες οι θυρίδες εγγραφής ασθενών;» Και οι εκατόν απάντησαν «όχι»!

Κ.Α.Χ.

      27.7.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου