Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Όχι

ΟΧΙ
Πολλές φορές ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ σε πολλούς. Το 2015 ο Τσίπρας είπε ΟΧΙ στους Ευρωπαίους Μετά τους είπε ΝΑΙ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Στις πλείστες γλώσσες της Ευρώπης το όχι ξεκινά με το γράμμα νι (νο, νιετ, νάιν κλπ) ενώ στην Ελληνική γλώσσα ξεκινά με το γράμμα όμικρον. Γιατί άραγε;
Μια φορά κι ένα καιρό στην εποχή των πρωτόγονων ανθρώπων υπήρχε ένα μικρό χωριό στην Αττική όπου ζούσε μια ελληνική φυλή. Οι γυναίκες ασχολούνταν με τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού και με τη γεωργία, την καλλιέργεια σιτηρών και τη συγκομιδή των ελιών. Οι άντρες πήγαιναν όλοι μαζί στο κυνήγι για να πετύχουν κανένα αγριοκάτσικο ή αγριογούρουνο ή και κανένα λαγό. Το θήραμα το μοιραζόντουσαν όλοι ανάλογα με τις ανάγκες τους αφού ήταν το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όλοι για τον ένα και ο ένας για όλους!
Ανάμεσα στους άντρες υπήρχε κάποτε και ένας ατίθασος χαρακτήρας που ήταν η προσωποποίηση της άρνησης, της ατομικότητας και της έλλειψης συνεργασίας. Του έλεγαν για παράδειγμα να πάει αριστερά για να κυκλώσουν το θήραμα κι αυτός πήγαινε ίσια με αποτέλεσμα το κατσίκι ή το γουρούνι να καταλαβαίνει τον κίνδυνο και να ξεφεύγει. Οι κυνηγοί εξαιτίας του πολλές φορές γύριζαν με άδεια χέρια οπότε καθοδόν τον βαρούσαν και τον έκαναν «μαύρο» στο ξύλο!
Αυτός από τον πόνο ούρλιαζε και φώναζε «οχ, οχ, όχιιι μάνα μου» αλλά μυαλό δεν έβαζε! Από αυτό το όχι έμεινε στην Ελληνική η άρνηση ΟΧΙ!
Έκτοτε όποτε ο Ελληνικός λαός λέγει ΟΧΙ τον κάνουν «μαύρο» όχι στο ξύλο πια αλλά με διάφορους άλλους τρόπους, π.χ. μνημόνια και άλλα παρόμοια!
Κ.Α.Χ.

17.7.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου