Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μαρίνα Ζυγίου

ΜΑΡΙΝΑ ΖΥΓΙΟΥ
Με το φίλο μου το Βάκη περπατούσαμε χτες το απόγευμα στη Μαρίνα Ζυγίου, με τη ψευδαίσθηση ότι θα κάψουμε τις θερμίδες που φορτώσαμε μετά το φαγοπότι του μεσημεριού! Και φευ, εκεί που περπατούσαμε έχοντας στο στόχαστρο τις θερμίδες, νάτη  η νέα πρόκληση! Στο χώρο της Μαρίνας υποτίθεται ότι απαγορεύεται η πλανοδιοπώληση, τουλάχιστο έτσι γράφει μια μεγάλη πινακίδα με διάφορες απαγορεύσεις. Νάσου μπροστά μας ένας πλανοδιοπώλης παγωτατζής με αυτοκίνητο στο οποίο υπάρχουν ζωγραφιές με ελκυστικά παγωτά. Μου λέει ο Βάκης:
-          Δεν παίρνουμε ένα παγωτό;
-          Και δεν παίρνουμε;
Με το παγωτό στο χέρι προχωρήσαμε και καθίσαμε σε ένα πέτρινο παγκάκι για να απολαύσουμε το παγωτό μας. Καθίσαμε σε απόσταση δύο μέτρα ο ένας από τον άλλο! Στη μια άκρη ο ένας και στην άλλη ο άλλος, γιατί το υπόλοιπο μέρος από το παγκάκι ήταν καταλερωμένο!
-          Κοίταξε τους ασυνείδητους -μου λέει ο Βάκης- έφαγαν τα παγωτά τους και λέρωσαν το παγκάκι.
-          Έχεις δίκαιο αυτή είναι ο αγωγή μερικών! Όμως δεν θα έπρεπε κάποιος αρμόδιος να φροντίζει για την καθαριότητα του χώρου; Φαίνεται όμως ότι από τότε που κατασκευάστηκε η Μαρίνα δεν καθαρίστηκαν οι χώροι της!
-          Ναι, είδες εκεί ανάμεσα στους ογκόλιθους πόσες ακαθαρσίες;
-          Πλαστικά μπουκάλια, τενεκεδάκια, χαρτιά, κιβώτια από πολυστερίνη κ.ά. Ακόμη και ένα ελαστικό από τροχό κάποιου οχήματος!
Καθώς τα λέγαμε αυτά ένα σκυλάκι πέρασε από μπροστά μας και πίσω του έτρεχε ένα παιδί. Ακολούθησε και δεύτερο σκυλάκι και πίσω του μια κυρία να το κυνηγά για να του περάσει το λουρί του.
-          Μα στην απαγορευτική πινακίδα γράφει ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε σκυλιά, λέει ο φίλος μου ο Βάκης.
-          Η πινακίδα μπήκε φαίνεται για τους τύπους! Αφού δεν υπάρχει κανένας να φροντίζει να τηρούνται οι κανόνες …
Με διέκοψε ένας εκκωφαντικός θόρυβος από μοτοποδήλατο με κομμένο το σωλήνα εξαερισμού. Ακολούθησε και δεύτερο μοτοποδήλατο. Δεν είμαι σίγουρος αν έκαναν κούρσες αλλά ο θόρυβος ήταν πολύ ενοχλητικός. Άσε που κινδύνευαν και οι πεζοί που περπατούσαν αμέριμνοι, ίσως γιατί πίστεψαν στην απαγορευτική πινακίδα!
-          Βάκη, πρόσεξες ότι ερχόμενοι προς τα εδώ περάσαμε από τα στενά, όχι των Θερμοπυλών, αλλά του εστιατορίου;
-          Ναι, αυτός ο «αφιλότιμος» δεν έβαλε τραπεζάκια μπροστά από το εστιατόριό του μόνο αλλά και στην άκρη του πρώτου πλατό της Μαρίνας και άφησε στη μέση ένα πέρασμα.
-          Αυτό, Βάκη, παίρνει διαστάσεις σκανδάλου. Ξόδεψε το κράτος εκατομμύρια για να βρει χώρο ο εστιάτορας να απλωθεί; Δε λέω, καλό είναι σε μια μαρίνα να υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες, αλλά αυτός το παράκανε. Πενταπλασίασε τη χωρητικότητα του εστιατορίου σε βάρος του δημοσίου, διότι δεν είναι δυνατόν να του δόθηκε τέτοια άδεια. Αν του δόθηκε ιδού «στάδιο δόξης λαμπρό» για το Γενικό Ελεγκτή!
-          Στο κάτω-κάτω ας δώσουν και σε άλλους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του δρόμου άδειες να βάλουν τραπεζάκια όμως με λελογισμένο τρόπο και αριθμό.
-          Μα και στους πλανοδιοπώλες θα μπορούσαν να δώσουν άδειες, να εισπράξει και το κράτος κάτι και ας ορίσουν και τρία τέσσερα σημεία γι αυτούς, έτσι που να υπάρξει μια τάξη και να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της Μαρίνας.
Κ.Α.Χ.

16.7.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου