Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Μπουμπουνοκέφαλοι!

ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ !
«Λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα» έλεγε και ξανάλεγε ο φίλος μου ο Βάκης καθώς διάβαζε την εφημερίδα που πήρε από το ράφι της καφετέριας καθώς κατέβαζε γουλιά- γουλιά το ζεστό καφέ του. Το επαναλάμβανε συνέχεια για να με προκαλέσει να αντιδράσω, να ρωτήσω κάτι για να ξεκινήσει ο διάλογος και να πει αυτό που σκέφτεται. Εγώ όμως σκόπιμα για να τον πειράξω «έκανα την πάπια» και κοιτούσα αλλού αδιάφορα. Εκεί που σκεφτόμουν να σφυρίξω και κανένα σκοπό για να τον προκαλέσω περισσότερο, δεν άντεξε και μου είπε.
-          Σου μιλάω μ΄ακούς;
-          Δεν μου μιλάς! Προσπαθείς να πεις ένα τραγούδι, το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη που λέγει «πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα, λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα» και ξέρω πολύ καλά ότι δεν το λες για τους γκρίζους λύκους ή για το κυπριακό η για τη στάση μας …
-          Και πού το ξέρεις αυτό;
-          Αφού βλέπω τι διαβάζεις στην εφημερίδα!
-          Τι βλέπεις;
-          Διαβάζεις για την έκθεση της Πάολας και την επέμβαση της αστυνομίας να μαζέψει το υλικό της έκθεσης, τις φωτογραφίες.
-          Ναι αυτό διαβάζω και αγανακτώ! Λύκοι, δηλαδή εξουσία και κατ επέκταση άσκηση βίας θα υπάρχει όσο υπάρχουν πρόβατα δηλαδή ένας λαός που δεν αντιδρά και δέχεται τα πάντα.
-          Σιγά ρε Βάκη που σε πήρε τώρα το αναρχικό σου και θα βγεις στους δρόμους «με σημαίες και με ταμπούρλα»! ΄Ολο και θα υπάρχουν κάποιοι μπουμπουνοκέφαλοι να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο!
-          Εγώ σου λέω ότι αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο!
-          Συμφωνώ μαζί σου. Είτε σου αρέσει είτε όχι το περιεχόμενο μιας έκθεσης και όχι μόνο, πρέπει να σέβεσαι το δικαίωμα των άλλων να έχουν διαφορετική άποψη και να την εκφράζουν. Μάλιστα με την ενέργειά της η αστυνομία έκανε την καλύτερη διαφήμιση του περιεχομένου της έκθεσης!
-          Ναι, αλήθεια;
-          Ναι, βουίζουν ήδη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Κι εγώ από εκεί το έμαθα. Αλλά να σου θυμίσω και κάτι άλλο που φαίνεται ότι το ξέχασες.
-          Λέγε, περί τίνος πρόκειται;
-          Για το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου «Επάγγελμα πόρνη». Νομίζω τη δεκαετία του εβδομήντα κάποιος βιβλιοπώλης έφερε δυο κιβώτια με το βιβλίο αυτό που αν θυμάμαι καλά ήταν μέσα στα ευπώλητα στην Αθήνα. Διαβάζει λοιπόν κάποιος τελωνειακός ή κάποιος αστυνομικός τον τίτλο «Επάγγελμα πόρνη» και ως «μέγας προστάτης» των ηθών του τόπου μας, εμάς όλων δηλαδή που δεν καταλαβαίνουμε από ηθική, προβαίνει σε κατάσχεση των βιβλίων. Ο εισαγωγέας βιβλιοπώλης σέρνεται στα δικαστήρια για εισαγωγή πορνογραφικού υλικού! Πορνογραφικό υλικό το βιβλίο μιας καταξιωμένης Ελληνίδας λογοτέχνιδας! ΄Επρεπε να πάνε στο δικαστήριο να καταθέσουν άνθρωποι των γραμμάτων υπέρ του βιβλίου για να  απαλλάξει τελικά ο δικαστής το βιβλιοπώλη! Αυτά συμβαίνουν φίλε Βάκη στην Κύπρο «την αέρινη τη μακαρία γη» του πολιτισμού και της … μακραίωνης ιστορίας! Ξέρεις τι γράφει μεταξύ άλλων η Λιλή Ζωγράφου;
-          Όχι πού θες να ξέρω; Λέγε εσύ που το διάβασες!
-          Γράφει λοιπόν «αν ξαναγινόμουν είκοσι χρονών, θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής …»

Κ.Α.Χ.
28.11.2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου