Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Γ'αμος εγένετο ...

ΓΑΜΟΣ ΕΓΕΝΕΤΟ …
Παρασκευή πρωί (τρόπος του λέγειν δηλαδή, δέκα η ώρα) και βρίσκομαι με το φίλο μου το Βάκη σε καφετέρια της οδού Λήδρας. Τα φραπέ σε πρώτη ζήτηση. Ο Βάκης μου φαίνεται λιγάκι κουρασμένος.
-          Τι έχεις Βάκη;
-          Τίποτα! Χτες πήγα σε δυο γάμους, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό!
-          Μα χτες ήταν Πέμπτη!
-          Γάμοι γίνονται και τις Πέμπτες για να προλαβαίνουν οι εκκλησίες!
-          Ποιοί ήταν οι μελλόνυμφοι και έπρεπε να πας και στους δυο γάμους;
-          Τους νεόνυμφους, πλέον, δεν τους ξέρω! Πρώτη φορά τους είδα στο γάμο και μάλλον και η τελευταία! Οι νεαροί ακολουθούν τη δική τους ξεχωριστήπορεία στη ζωή.
-          Α. τόσο καλή σχέση!
-          Στον πρώτο γάμο με κάλεσε ένας «ψευτοσυγγενής» και έπρεπε να πάω. Κατ’ ακρίβεια άφησε το προσκλητήριο σε κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο για να μου το δώσει!
-          Και σου το έδωσε;
-          Όχι μου το υπαγόρευσε από το τηλέφωνο!
-          Τότε γιατί δεν έστειλες κι εσύ τις ευχές σου μέσω αυτού του συγγενικού προσώπου και να πάτε πάτσι;
-          Μα γίνονται αυτά τα πράγματα φίλε μου; Πήγα λοιπόν εκεί, ευχήθηκα και έφυγα γρήγορα-γρήγορα για να προλάβω τον άλλο γάμο στη Λεμεσό! Μάλιστα έτρεχα για να προλάβω και με έγραψε η τροχαία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο. Τους εξήγησα ότι πηγαίνω σε γάμο και η απάντηση ήταν «μόνο αν ήσουν ο γαμπρός θα στο χαρίζαμε το πρόστιμο»!
-          Πρέπει να ήσουν πολύ υποχρεωμένος για να πας σ’ αυτό το γάμο στη Λεμεσό!
-          Όχι, με κάλεσε ένας παλιός συνάδελφος.
-          Πρέπει να ήταν πολύ «κολλητός» σου που λένε και οι νέοι σήμερα για να έρθει στη Λευκωσία να σε καλέσει στο γάμο.
-          Όχι, όχι, μου έστειλε το προσκλητήριο με το ταχυδρομείο!
-          Τότε θα έπρεπε να του στείλεις κι εσύ τις ευχές σου ταχυδρομικώς, άντε σε φάκελο με προτεραιότητα!
-          Μα γίνονται αυτά τα πράγματα φίλε μου;
-          Γίνονται, δε γίνονται, οι δυο γάμοι χτες σου στοίχισαν περίπου 250 Ευρώ!
-          Όχι, εκατό Ευρώ. Έβαλα στο κάθε φακελάκι από 50 Ευρώ!
-          Πρέπει όμως να υπολογίσεις και το πρόστιμο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τα καύσιμα για Λεμεσό και επιστροφή και διάφορα άλλα έξοδα, όπως π.χ. τους καφέδες στο ξενοδοχείο κλπ. Αν επιχειρούσε η κυβέρνηση να αποκόπτει από τη σύνταξή σου για δώδεκα βδομάδες από 50 Ευρώ τη βδομάδα για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης τότε «θα σηκωνόσουν να βγεις στους δρόμους με σημαίες και με ταμπούρλα για να διεκδικήσεις ψωμί»! Την ελευθερία την αφήνω για κάποια άλλη φορά! Η ουσία σε τελευταία ανάλυση των γάμων που πήγες ήταν το φακελάκι με τα 50 Ευρώ! Τουλάχιστο θα πιάσουν τόπο τα Ευρώ σου;
-          Δεν ξέρω για τη Λευκωσία. Για τη Λεμεσό όμως ξέρω ότι ο πατέρας της νύφης είχε διαχωρίσει πριν καμιά δεκαριά χρόνια καμιά τριανταριά οικόπεδα στην Αγία Φύλα!
-          Η εισήγησή μου φίλε Βάκη είναι να γράφουν στα προσκλητήρια και ένα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού να εμβάζουμε τα χρήματα (το «ξημέρωμα», όπως έλεγαν παλιά) και έτσι να γλυτώνουμε από την ταλαιπωρία!
-          Υπερβολικός όπως πάντα φίλε μου!
Κ.Α.Χ.
6.6.2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου