Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κατακλυσμός

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ
Μετά τη φραπεδοκατάνυξη μας, προχτές Κυριακή στην οδό Λήδρας, μου λέει ο φίλος μου ο Βάκης:
-          Αύριο είναι του κατακλυσμού!
-          Ναι το ξέρω, δεν θα ανακαλύψουμε τώρα και την Αμερική!
-          Να πάμε λοιπόν στον κατακλυσμό;
-          Πάμε αλλά πάρε με αύριο το πρωί στο τηλέφωνο.
-          Όχι θα έρθω αύριο στις δέκα το πρωί να σε πάρω. Έχω περισσότερες πιθανότητες να κερδίσω στο Λόττο παρά να μου απαντήσεις στο τηλέφωνο!
-          Εντάξει θα σε περιμένω αύριο για τον κατακλυσμό!
-          Θα πάμε στη Λάρνακα;
-          Είπαμε στον κατακλυσμό και κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα!
Τη Δευτέρα το πρωί ήρθε ο φίλος μου ο Βάκης και πήγαμε στη Λάρνακα. Παρόλο που κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα και παρόλο που κατακλυσμός στη Λάρνακα σημαίνει Φοινικούδες εντούτοις καταλήξαμε για καφέ στην Ακτή Μακένζη. Ήταν τόσο πολλή η κίνηση που στάθηκε αδύνατο να πλησιάσουμε στις Φοινικούδες.
Πήραμε τα φραπέ μας εκεί στην καφετέρια του «Plaza Food» και τους απολαμβάναμε βλέποντας τους τολμηρούς κολυμβητές να μπαίνουν στο νερό και να κατακλύζονται!
-          Βάκη όταν είμαστε μικροί θυμάσαι που φτιάχναμε «πιτσίκλες» από καλάμι και βέργα μουριάς;
-          Ναι, πώς δε θυμάμαι; Βάζαμε και ένα ύφασμα στην άκρη της βέργας για να τραβούμε το νερό από τους κουβάδες και να το σπρώχνουμε στη συνέχεια για να πιτσιλίσουμε τους αντιπάλους μας στη γειτονιά!
-          Και μέχρι το απόγευμα γυρνούσαμε στο σπίτι βρεγμένοι μέχρι το κόκαλο σαν κοτόπουλα!
-          Άλλες εποχές φίλε μου!
-          Μετά ανακαλύψαμε τις τρόμπες ποδηλάτων και αργότερα τα πιστολάκια του νερού! Θυμάσαι την αδυναμία μου από τα διάφορα οπωρικά του κατακλυσμού;
-          Ναι τη σησαμόπιτα!
-          Η εκκλησία μας γιορτάζει σήμερα το Άγιο Πνεύμα. Ξέρεις όμως για τους κατακλυσμούς;
-          Λέγε! Είμαι έτοιμος για μάθημα!
-          Λοιπόν πρώτος είναι ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα από τη μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας. Την εποχή που βασίλευε στη Θεσσαλία ο Δευκαλίωνας, ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει το ανθρώπινο γένος γιατί ήταν διεφθαρμένο. Μόνο ο Δευκαλίωνας και η γυναίκα του η Πύρρα θα σώζονταν που ήταν ηθικοί και τίμιοι. Για να σωθούν μπήκαν σε ένα καράβι. Για εννιά μέρες και εννιά νύχτες έβρεχε και το νερό κάλυψε τα πάντα. Το πλοίο προσάραξε κάποτε στο όρος Παρνασσός και ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα μετά από χρησμό του Μαντείου των Δελφών πετούσαν πέτρες πίσω τους. Οι πέτρες που πετούσε ο Δευκαλίωνας γίνονταν άντρες και οι πέτρες που πετούσε η Πύρρα, γυναίκες. Έτσι ξαναδημιουργήθηκε το γένος των Ελλήνων!
-          Δηλαδή είμαστε όλοι συγγενείς οι Έλληνες! Εγώ πάντως ξέρω τη βάρκα του Νώε!
-          Ναι είναι η Ιουδαϊκή εκδοχή του ιδίου μύθου! Μόνο που οι πλημμύρες κράτησαν σαράντα μέρες. Αν δεν κάνω λάθος κάτι παρόμοιο υπάρχει και στο Κοράνι. Υπάρχει όπως πρέπει να θυμάσαι από τα φοιτητικά μας χρόνια και το τραγούδι του Sergio EnricoBarca di Noe”, που πήρε πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο.
Κ.Α.Χ.

2.6.2015  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου