Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο κόσμος της καφετέριας

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ
Κάθομαι στην καφετέρια Starbucks στο εμπορικό κέντρο Whiteleys στο Queensway στο Λονδίνο και απολαμβάνω τον καφέ μου, ένα grande white americano. Καθώς είμαι μόνος χαζεύω γύρω μου και παρατηρώ τον κόσμο. ΄Ενας κύριος καλοντυμένος, με κοστούμι και μπλε γραβάτα, με λεπτές κόκκινες γραμμές, κάθεται στο διπλανό τραπέζι χωρίς να κρατά οποιοδήποτε ρόφημα. Σκέφτομαι πως θα έρθει κάποιο άλλο άτομο για να φέρει και καφέ. ΄Εκανα όμως λάθος. Κάθισε απλά εκεί και έβγαλε από μια μικρή τσάντα ένα βιβλίο. Το κοιτάζω καλά. Αν δεν είναι λεξικό τότε θα είναι η βίβλος! Πράγματι είναι η βίβλος! Την ανοίγει και αρχίζει το διάβασμα. Από το ντύσιμό του σκέφτομαι ότι δεν αποκλείεται να είναι ιερωμένος.
Λίγο παρακάτω κάθεται ένας νεαρός που πρέπει να είναι Αραβικής καταγωγής. Πίνει καφέ και τρώει σάντουιτς. Διαπιστώνω ότι φοράει μπουφάν και παντόφλες παρόλο που έξω έκανε κρύο και πότε-πότε ψιχάλιζε!
Ένα νεαρό ζευγάρι ΄Αγγλων έχει τελειώσει τον καφέ του και σηκώνεται να φύγει. Το κορίτσι βάζει το μπουφάν του που φτάνει μέχρι την τολμηρή μίνι φούστα που φορεί και αποκαλύπτει τα πόδια του! Πόδια που θυμίζουν τα ευτραφή κορίτσια του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του πενήντα και του εξήντα!
Μια ηλικιωμένη Αγγλίδα σέρνει μια τσάντα ψωνίσματος με τροχάκια και την αφήνει δίπλα από ένα τραπεζάκι. Πηγαίνει στον πάγκο σερβιρίσματος και επιστρέφει με ένα άδειο ποτήρι. Βγάζει από τη τσάντα της ένα χυμό και γεμίζει το ποτήρι καθώς και δυο σάντουιτς τα οποία πρέπει να πήρε από το Marks and Spencer και πρέπει να είναι απ’ εκείνα που έχουν μειωμένη τιμή γιατί λήγουν αυθημερόν! Τελειώνει το φαγητό της και πάει και πάλι στον πάγκο σερβιρίσματος και επιστρέφει με ακόμη ένα άδειο ποτήρι. Βγάζει από τη τσάντα της ένα φακελάκι με καφέ, ένα μπουκάλι με νερό και ένα άλλο με γάλα και φτιάχνει καφέ. Βγάζει επίσης και ένα cup-cake και το απολαμβάνει με τον καφέ της! Σε λίγο έρχεται μια συνομήλική της, κάθεται μαζί της και αρχίζουν την κουβέντα!
Είναι η τέταρτη φορά που περνά από δίπλα μας ένας Αφρικανός με ένα άδειο κάλαθο γραφείου και ένα μεγάλο φάκελο! Γιατί πάει κι έρχεται κάνοντας περίπατο ένα άδειο κάλαθο;
Δυο κυρίες αραβικής καταγωγής κάθονται και πίνουν τον καφέ τους. Η μια ντυμένη με πολύ μοντέρνο, εξεζητημένο τρόπο και η άλλη με μαντήλα στο κεφάλι και μαύρο αδιάβροχο μέχρι το γόνατα που είναι φανερό ότι αντικαθιστά τη μαύρη «κελεμπία»!
Μια νεαρή μητέρα με ένα παιδικό καροτσάκι πίνει καφέ και ασχολείται συνέχεια με το κινητό της τηλέφωνο. Το παιδί στο καροτσάκι, που είναι μάλλον δώδεκα περίπου μηνών, ίσως για να τραβήξει την προσοχή της μητέρας του, σηκώνει συνέχεια το κεφαλάκι του και το κτυπάει πίσω! Η μητέρα πλησιάζει με το κεφάλι της προς το βρέφος έτσι που σκέφτηκα ότι θα του δώσει ένα φιλάκι ή θα το σηκώσει στην αγκαλιά της. Αλλά φευ! Απλώς τράβηξε μια selfie και συνέχισε να ασχολείται με το κινητό της!
Ένα κορίτσι πλησιάζει κρατώντας μια σαλάτα και ένα χυμό και κάθεται δυο τραπεζάκια παραπέρα. ΄Εχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κοριτσιού αλλά τώρα που παρατηρώ καλύτερα δεν έχει στήθος! Είναι αγόρι!
Να ένα κορίτσι που πλησιάζει αυτή τη φορά σε ένα τραπεζάκι με τον καφέ στο χέρι. Κατεβάζει μια γουλιά και ανοίγει μια ροζ τσάντα από την οποία βγάζει ένα ροζ labtop και ένα ροζ κινητό. Ανοίγει μια άλλη ροζ τσάντα από την οποία βγάζει ροζ ακουστικά και τα βάζει στα αυτιά του. Φοράει ροζ πάνινα παπούτσια και μια ροζ μπλούζα. Το παντελόνι του είναι κανονικό τζιν. Το κορίτσι με τα ροζ!
΄Ενας άντρας ντυμένος «ευρωπαϊκά» μαζί με δυο γυναίκες. Η μια η ηλικιωμένη φορά μαντήλα και μαύρη «κελεμπία» αλλά έχει το πρόσωπο ακάλυπτο. Η δεύτερη, η νεαρή, εκτός από τη μαντήλα και την «κελεμπία» έχει καλυμμένο το πρόσωπο από τη μύτη και κάτω με μια μαύρη πετσετούλα. Φαίνονται μόνο τα έντονα μαύρα μάτια της! Για να φάει το μπισκότο της και να πιει το χυμό της, σηκώνει ελαφριά την πετσετούλα, δαγκώνει ή ρουφά στα γρήγορα και πάλι καλύπτεται! Σε μια στιγμή σηκώνει το χέρι ψηλά και αποκαλύπτεται το χέρι της. Από την παλάμη μέχρι τον αγκώνα γεμάτο χρυσά βραχιόλια!
Κ.Α.Χ.

15.5.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου