Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σκοταδισμός και συσκότιση

ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ
Κυριακή πρωί και συναντιόμαστε, μετά από λίγες μέρες διακοπή λόγω απουσίας μου στο Λονδίνο, με το φίλο μου το Βάκη για καφέ σε καφετέρια της οδού Λήδρας στη Λευκωσία. Αφού κάθισε ο φίλος μου κι εγώ πήγα για τους καφέδες μας. Επιστρέφοντας με τους καφέδες στο χέρι πρόσεξα ότι ο Βάκης μόλις έκλεισε το κινητό του. ΄Εβαλα τους καφέδες στο τραπεζάκι και κάθισα σφυρίζοντας αδιάφορα. Ο Βάκης λίγο ακόμη ήθελε και θα έσκαγε από το κακό του, οπότε μου λέει:
-          Καλά δεν θα με ρωτήσεις πού τηλεφωνούσα;
-          Γιατί να σε ρωτήσω; Με ξέρεις για αδιάκριτο;
-          Όχι βέβαια!
-          Εξάλλου σε ξέρω πολύ καλά! Θα μου τα πεις όλα μόνος σου χωρίς να σε ρωτήσω τίποτα!
-          Ε, λοιπόν μιλούσα με ένα φίλο από το Παραλίμνι που έχει κατάστημα στον Πρωταρά.
-          Πολύ καλά έκανες!
-          Ρώτησα αυτόν το φίλο από το Παραλίμνι αν οι Κοκκινοχωρίτες πηγαίνουν στην εκκλησία τις Κυριακές.
-          Αυτοί κι αν είναι θρήσκοι!
-          Και βέβαια πηγαίνουν μου απάντησε και διερωτώμαι γιατί οι βουλευτές μας που ψήφισαν το νόμο για τα νέα ωράρια των καταστημάτων καθόρισαν ότι στον Πρωταρά μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές ενώ το απαγόρευσαν αλλού για να πηγαίνουν δήθεν οι εργαζόμενοι εκκλησία!
-          Καλά φίλε Βάκη, μόνο αυτό το παράλογο βρήκες στην απόφαση των βουλευτών για τα ωράρια των καταστημάτων; Νοιάζονται λέει για τη συνοχή της οικογένειας, για να κάθονται όλοι μαζί στο τραπέζι της Κυριακής! Καλά αυτοί του Πρωταρά, του Λατσιού, του Κόλπου των Κοραλλίων και της εντός των τειχών Λευκωσίας δεν νοιάζονται για τη συνοχή της οικογένειάς τους; Νοιάζονται λέει για τους τουρίστες αυτών των περιοχών και όχι για τον τουρισμό της Πάφου, της Λεμεσού και της Λάρνακας. Λες και η Κύπρος είναι τόσο μεγάλη που τα ωράρια θα πρέπει να διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή!
-          Ευτυχώς σκέφτηκαν έστω και την τελευταία στιγμή την εντός των τειχών Λευκωσία, διαφορετικά θα μας έστελλαν όλους στα κατεχόμενα!
-          Ναι σκέφτηκαν την εντός των τειχών Λευκωσία. Οι καταστηματάρχες της Μακαρίου, όσοι απέμειναν, να τα κλείσουν και μα μαζεύονται τις Κυριακές και να τραγουδούν το «έρημη πόλη»; Και τι γίνεται με τα καταστήματα … επί των τειχών; Εμπίπτουν στα εντός ή στα εκτός; Λίγο έλειψε και θα έβαζαν τις χιλιάδες εργαζόμενους αλλοδαπούς που έρχονται στην παλιά Λευκωσία τις Κυριακές για ψώνια σε κατ’ οίκον περιορισμό!
-          Πραγματικά σκέφτομαι τι θα έκαναν όλοι αυτοί οι αλλοδαποί τις Κυριακές;
-          Ότι θα κάνουν και αυτοί της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου! Θα το ρίξουν στο έγκλημα, στις κλοπές και τις ληστείες!
-          Δεν σκέφτονται με την τόση ανεργία αυτούς που βρήκαν κάποια απασχόληση, έστω και με λίγα λεφτά;
-          Σκέφτηκαν μόνο τις ψήφους των μικροκαταστηματαρχών που δήθεν θέλουν να προστατεύσουν! Σκοταδισμός των κομμάτων! Ακόμη λίγο θα βάλουν και ωράρια στις τηλεοράσεις και στον ηλεκτρικό φωτισμό για να μην ξαγρυπνούμε και για να κάθεται η οικογένεια όλη μαζί να κουβεντιάζει! Συσκότιση δηλαδή! Υπάρχουν ακόμη κόμματα της νοοτροπίας «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», που νομίζουν ότι τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με ντιρεκτίβες από τα Γραφεία των κομμάτων. Θυμήθηκα ένα case study από το Πανεπιστήμιο για  τον από Γραφείου προγραμματισμό στην πάλαι ποτέ Σοβιετική ΄Ενωση. Αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή ραπτομηχανών αλλά παράλληλα ξέχασαν να αυξήσουν την παραγωγή βελόνων και γέμισαν τις αποθήκες με ραπτομηχανές που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν!
Κ.Α.Χ.

11.5.2015        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου