Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Το άκρον άωτον ...

ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ...
Απολαμβάναμε τον καφέ μας σε καφετέρια της οδού Λήδρας με το φίλο μου το Βάκη, εκείνος χαμένος πίσω από μια εφημερίδα κι εγώ χαμένος, όχι στη μετάφραση, αλλά στις σκέψεις μου. Προσπαθούσα να θυμηθώ ανέκδοτα της σειράς «άκρον άωτον» που κάποτε, πριν χρόνια, ήταν της μοδας. Το μόνο που μου ήρθε στο νου ήταν το «άκρον άωτον της φασαρίας». Τα ανέκδοτα ήταν της μορφής ερώτησης-απάντησης. «Ερώτηση: ποιό είναι το άκρον άωτον της φασαρίας; Απάντηση: το άκρον άωτον της φασαρίας είναι να χορεύουν ροκ δυο σκελετοί πάνω σε τσίγκινη πίστα!» Εκεί που προσπαθούσα να θυμηθώ κι άλλα ανέκδοτα με διέκοψε ο φίλος μου ο Βάκης αφήνοντας την εφημερίδα στην άκρη και λέγοντάς μου:
-          ΄Εμαθες τα νέα;
-          Ποιά νέα;
-          Οι Τουρκοκύπριοι της Πύλας δεν πληρώνουν στην ΑΗΚ για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.
-          Καλά αυτό είναι «νέο»;
-          Αφού το συζήτησαν χτες στη Βουλή οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές μας.
-          Το άκρον άωτον της υποκρισίας! Θυμήθηκαν μετά από σαράντα χρόνια ένα ζήτημα για το οποίο δεν μπορούν να συμβάλουν ποσώς στη λύση του! Εκτος φυσικά κι αν θα πάνε οι ίδιοι να εισπράξουν ή να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους Τουρκοκύπριους της Πύλας! Οπότε το πολύ-πολύ να επιστρέψουν πίσω μαύροι στο ξύλο ή και χειρότερα!
-          Τάραξαν τα λιμνάζοντα ύδατα.
-          ΄Εκαναν μια τρύπα στο νερό! Είναι ανησυχιτική η κατάσταση. Αν οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές μας τώρα, μετά από σαράντα χρόνια, έμαθαν ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πληρώνουν για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύμαρος, τότε ζουν στον κόσμο τους! Αν το συζητούν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας, λαικίζουν. Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο όμως θα τους θυμηθούμε στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές όταν θα ανάψουν τα λαμπάκια μας για καλά!
-          Μην τους αδικείς! Το συζήτησαν και έκαναν και εισήγηση το θέμα να τεθεί στις συνομιλίες για το Κυπριακό!
-          Ναι, το μεγάλο πρόβλημα της ηλεκτρικής ενέργειας της Πύλας να συζητηθεί στις συνομιλίες! Υπολογίζω μαζί με το άλλο πρόβλημα ενέργειας, αυτό των υδρογονανθράκων. Εκτος κι αν οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές μας θεωρούν ότι η Ελληνκυπριακή πλευρά μπορεί να θέτει ζητήματα στις συνομιλίες, ενώ η Τουρκοκυπριακή δεν μπορεί! Λοιπόν το μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα της Πύλας να συζητηθεί στις συνομιλίες εάν και όταν επαναρχίσουν. Πρώτα να λύσουμε το «Πυλικό»! Το Κυπριακό μπορεί να περιμένει άλλα σαράντα χρόνια!
-          Δηλαδή ποιά είναι η λύση κατά την άποψή σου;
-          Να λύσουμε το Κυπριακό γιατί μόνο έτσι θα λυθούν και τα παράπλευρα προβλήματα που δημιουργούνται. Αλλά μήπως και αυτό μπορεί να λυθεί; Τις προάλλες για δυο μέρες συζητούσε το λεγόμενο «Εθνικό Συμβούλιο» και δεν βρέθηκαν δυο Ελληνοκύπριοι ηγέτες να συμφωνήσουν μεταλύ τους ως προς τη λύση. Είναι δυνατόν να συμφωνήσουν με τον ΄Ερογλου; ΄Αλλος ένας λόγος να σκεφτούμε δυο και τρεις φορές τί θα ψηφίσουμε, αν θα ψηφίσουμε, στις επόμενες εκλογές!

Κ.Α.Χ.

25.2.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου