Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Συνθήκη Εγγυήσεως και Συνθήκη Συμμαχίας

ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
Καθημερινά σχεδόν οι κομματάρχες μας και λοιποί πολιτικοί μας μιλούν και τάσσονται υπέρ της κατάργησης της Συνθήκης Εγγυήσεως που παρέχει μεταξύ άλλων το δικαίωμα σε κάθε μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις ξεχωριστά (Ελλάδα, Τουρκία και Αγγλία) να επέμβουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Έχω γράψει και άλλες φορές ότι οι διεθνείς συνθήκες καταργούνται ή τροποποιούνται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συμβαλλομένων ή σε περίπτωση πολέμου όταν ο νικητής επιβάλλει τους όρους του.
Οι κομματάρχες και οι λοιποί πολιτικοί μας φαίνεται ότι ξέχασαν τη Συνθήκη Συμμαχίας (Κύπρος, Ελλάδα και Τουρκία) με βάση την οποία έχουν εγκατασταθεί στην Κύπρο η ΕΛΔΥΚ και η ΤΟΥΡΔΥΚ. Το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της Συνθήκη Συμμαχίας προβλέπει την εγκατάσταση στην Κύπρο 950 Ελλήνων στρατιωτών και 650 Τούρκων στρατιωτών. Σκοπός της Συνθήκης Συμμαχίας είναι η διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία.
Η Συνθήκη προβλέπει και για εκ περιτροπής διοίκηση του Τριμερούς Στρατηγείου για ένα χρόνο. Τη διοίκηση αναλαμβάνουν εκ περιτροπής Έλληνας, Τούρκος και Κύπριος ανώτατος αξιωματικός.
Η Συνθήκη προβλέπει και για μια Υπουργική Επιτροπή από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας που να επιλαμβάνεται σχετικώνθεμάτων με τη Συνθήκη. Η Επιτροπή αποφασίζει ομόφωνα και δεν προβλέπεται μηχανισμός επίλυσης διαφορών.

Οι κομματάρχες και λοιποί πολιτικοί μας θα καταργήσουν τη Συνθήκη εγγυήσεως και θα μας αφήσουν τη Συνθήκη Συμμαχίας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου