Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο μισιαρός

Ο ΜΙΣΙΑΡΟΣ

Σε  ένα εστιατόριο στην Ακτή του Κυβερνήτη καθόταν σε ένα τραπέζι στη γωνιά ένας κύριος καμιά εξηνταριά ετών. Δεν είχε ακόμη παραγγείλει φαγητό αλλά είχε μπροστά του ένα ποτήρι με ουίσκι και δίπλα μια άδεια μινιατούρα και ένα μπουκαλάκι σόδα.
Σε κάποια στιγμή μπήκε τρέχοντας ένα μικρό παιδί με ένα καλάμι στο χέρι και προσπαθούσε να ρίξει κάτω ένα μισιαρό που είχε μαζευτεί στη γωνιά, στο ταβάνι του εστιατορίου.
-         Μικρέ άσε ήσυχο το μισιαρό!
-         Θα τον ρίξω κάτω να του κόψω την ουρά. Μου αρέσει να τη βλέπω να κουνιέται μόνη της κομμένη από το υπόλοιπο σώμα της σαύρας.
-         Όχι σου λέω, φύγε και άσε το ζώο να ζήσει. Ο μισιαρός σώζει ζωές!
-         Μα τι λέτε κύριε; Το μόνο που ξέρω, που μου το είπε η γιαγιά μου, είναι ότι τρώει τα κουνούπια.
-         Άκου που σου λέω! Άντε πήγαινε έξω γρήγορα!
Ο μικρός απομακρύνθηκε και καθώς έβγαινε έξω μουρμουρούσε:
-         Ο άνθρωπος δεν είναι εντάξει. Άκου ο μισιαρος σώζει ζωές! Ας γελάσω!
-                                                    ***
Σαραντατέσσερα χρόνια πριν, ο κύριος που καθόταν στο εστιατόριο απολαμβάνοντας το ουίσκι του, στα είκοσι του υπηρετούσε τη θητεία του στα φυλάκια της Εθνικής φρουράς στο Καϊμακλί. Εκεί τον βρήκε και ο πόλεμος του 74 να πολεμά στο φυλάκιο της Ανθής.
Σε κάποια στιγμή που είχε σταματήσει η ανταλλαγή πυροβολισμών άνοιξε την πόρτα του αποχωρητηρίου και μπήκε. Κατέβασε το φερμουάρ αλλά το τράβηξε αμέσως πάνω και το έκλεισε.
Το μάτι του έιχε αρπάξει ένα μισιαρό που έβγαινε από την τουαλέτα στο διάδρομο και έτρεξε ξοπίσω του να τον σκοτώσει. Τον κυνήγησε μέχρι την άκρη του διαδρόμου. Ο μισιαρός του ξέφυγε και μπήκε στο δωμάτιο.. Αυτός ξοπίσω του τον ακολούθησε στο δωμάτιο.
Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και σκόνη γέμισε το διάδρομο φτάνοντας μέχρι το δωμάτιο. Ακολούθησε για λίγο ανταλλαγή πυρών. Όταν έγινε και πάλι ησυχία διαπίστωσαν στο φυλάκιο ότι βλήμα μπαζούκας είχε κτυπήσει και διαλύσει το αποχωρητήριο.
Ο στρατιώτης πήγε στο δωμάτιο αλλά πουθενά ο μισιαρός. Ψιθύρισε με πολλή προσοχή να μην τον ακούσουν οι άλλοι στρατώτες που ήταν μαζί του στο φυλάκιο:
-         Σ΄ευχαριστώ μισιαρέ. Μου έσωσες τη ζωή.

                                 ***
Ο άνθρωπος παράγγειλε ακόμη ένα ουίσκι και πληκτρολόγησε στο Google του τηλεφώνου του τη λέξη μισιαρός. Άρχισε να διαβάζει:
« Ο μισιαρός ή Μισοδάκτυλος έχει το επιστημονικό όνομα Mediodactylus kotschyi. Το είδος αυτό ανήκει στην οικογένεια Gekkonidae και συμπεριλαμβάνεται στα ενδημικά υποείδη του νησιού μας. Το όνομα του προέρχεται από τη λατινική λέξη medio, που στα ελληνικά σημαίνει μισός και την ελληνική λέξη δάκτυλο …».
Κ.Α.Χ.
20.12.2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου