Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Φωτογραφία γάμου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΑΜΟΥ
Θυμάμαι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από το γάμο των γονιών μου κρεμασμένη στον τοίχο του υπνοδωματίου δίπλα από μια στεφανοθήκη. Εκεί ήταν φυλαγμένα τα στέφανα του γάμου τους. Θυμάμαι επίσης φωτογραφίες γάμου από τους γάμους θείων. Στεφανοθήκες υπήρχαν σε διάφορα σχήματα, όπως τετράγωνες, στρογγυλές, εξάγωνες και σε σχήμα καρδιάς.
Χτες το απόγευμα την ώρα που ο ήλιος πήγαινε να δύσει καθώς περπατούσα στη μαρίνα Ζυγίου πρόσεξα κάποιο να κυλά μια βαλίτσα και να σταματά σε ένα σημείο. Από τη βαλίτσα έβγαλε ένα τρίποδα και άλλα σύνεργα, φωτογραφικές μηχανές και άλλα. Πίσω του ακολουθούσε ένα ζευγάρι. Ο νεαρός με μαύρο κοστούμι και το κορίτσι με άσπρο νυφικό φόρεμα. Ο φωτογράφος έστησε το ζευγάρι και άρχισε τη σκηνοθεσία και τη φωτογράφιση. Πρώτα η νύφη στα αριστερά, μετά στα δεξιά, ύστερα με το χέρι στον ώμο, ακολούθως να κοιτάζονται στα μάτια, τα μαλλιά πίσω, τα μαλλιά στον ώμο κλπ, κλπ. Στη συνέχεια ο γαμπρός σήκωσε τη νύφη στα χέρια και έκανε κύκλους και ο φωτογράφος τραβούσε φωτογραφίες και να βροχή τα φλάς.
Αφού έβγαλαν εκεί καμιά πενηνταριά φωτογραφίες πήγαν δίπλα από τη μαρίνα, στον μικρό κόλπο με την αμμουδιά και συνέχισαν τη φωτογράφιση
Το ύφος του γαμπρού ήταν ψυχρό και αδιάφορο λες και ήταν νυμφευμένος πενήντα χρόνια και βάλε, εκτελούσε όμως τις οδηγίες του φωτογράφου με ακρίβεια. Η νύφη ήταν λιγάκι «ατακτούλα» και σκορπούσε συνέχεια χαμόγελα.
Σε λίγο κατέφθασε ένα άλλο ζευγάρι με άλλο φωτογράφο για φωτογράφιση. Από τότε που κατασκευάστηκε η μαρίνα στο Ζύγι έγινε σημείο φωτογράφισης μελλονύμφων, όπως ήταν (ή είναι ακόμη;) ο δημοτικός κήπος Λευκωσίας.
Βλέποντας τα ζευγάρια λυπήθηκα τα νυφικά φορέματα! Στο κάτω τους μέρος ήταν κατάμαυρα από την επαφή με το πλακόστρωτο της μαρίνας το οποίο φρόντισαν να στολίσουν με παλιά μηχανέλαια οι ψαράδες.
Διερωτώμαι επίσης γιατί τόσες πολλές φωτογραφίες; Θα μου πείτε μια φορά παντρεύεται κάποιος! Μια φορά; Μια τουλάχιστο βγάζει φωτογραφίες! Την επόμενη ή τις επόμενες μπορεί ναι μπορεί και όχι!
Κ.Α.Χ.

31.10.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου