Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Κυνηγοί σκιών

ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΚΙΩΝ
Με το φίλο μου το Βάκη πήγαμε προχτές στην Ακτή του Κυβερνήτη για μπάνιο, ψάρι και μπίρες. Πλησιάσαμε στο κέντρο στο οποίο συνηθίζουμε να πηγαίνουμε και παρατήρησα πάρα πολλά αυτοκίνητα σταθμευμένα γύρω από το κέντρο.
-          Να βρούμε και χώρο να αφήσουμε το αυτοκίνητο, λέω στο Βάκη.
-          Είσαι τυχερός, να φεύγει κάποιος από εκεί και μάλιστα έχει σκιά.
Σταμάτησα και περίμενα να φύγει το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί και να προχωρήσω να σταθμεύσω εγώ. Μόλις όμως άδειασε ο χώρος νάτο ένα άλλο αυτοκίνητο που τρέχει με ταχύτητα και καταλαμβάνει το χώρο στάθμευσης. Μείναμε και οι δυο  με το στόμα ανοιχτό. Καθόλου σεβασμός στον άλλο που περιμένει.
-          Τώρα Βάκη, κατεβαίνεις τον μουντζώνεις και τον βρίζεις ή λες τέτοια γαϊδούρια είναι μερικοί ανάγωγοι που μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε συμπατριώτες τους;
-          Το δεύτερο θα κάνεις γιατί σε ξέρω. Δεν θέλεις να αντιγράψεις την ανάγωγη συμπεριφορά του!
-          Εντάξει θα σταθμεύσω εκεί πιο κάτω και δεν πειράζει πως δεν έχει σκιά. Στην Κύπρο είμαστε και είναι καλοκαίρι!
Στάθμευσα λοιπόν στον καυτό ήλιο, πήγαμε και κρατήσαμε ένα τραπεζάκι σε χώρο που κατά τη γνώμη μας θα ήταν κάπως πιο δροσερός απ’ ότι λίγο παρακάτω και καμαρώναμε λες και βρήκαμε τραπεζάκι στο βόρειο πόλο! Κατεβήκαμε κάτω στην παραλία, κάναμε το μπάνιο μας και επιστρέψαμε στο κέντρο για φραπέ εν αναμονή του μεσημεριού για το ψάρι.
-          Ξέρεις, μου λέει ο Βάκης, ότι κάθε τέσσερεις ώρες περίπου πρέπει να ξαναβάζεις αντηλιακό γαλάκτωμα; Η προστασία διαρκεί μόνο τέσσερεις ώρες περίπου!
-          Καλά τι με νοιάζει εμένα και μου το λες;
-          Ναι, πρέπει να προσέχεις! Τόσα και τόσα διαβάζουμε για τη ζημιά που μπορεί να κάνει στο δέρμα η αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία!
-          Δε μου λες Βάκη, μείναμε εμείς στον ήλιο ή στη θάλασσα πάνω από δυο ώρες;
-          Όχι αφού πάντοτε βιάζεσαι για καφέ ή ψάρι!
-          Βιάζομαι για να σε προστατεύω από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και για να σου κάνω οικονομία στο αντηλιακό που έγινες τόσων χρονών και το αλείφεσαι σαν δεκαοκτάχρονη κορασίς μην χαλάσει η επιδερμίδα σου ανάθεμα σε!
-          Πρέπει να προστατευόμαστε από τον ήλιο όσο καλύτερα μπορούμε!
-          Βάκη έχει μερικούς που τα καλοκαίρια μετατρέπονται σε κυνηγούς σκιών. Σκιών όχι φαντασμάτων. Έχω ένα γείτονα που έχει δυο αυτοκίνητα και κανένα γκαράζ. Λοιπόν το πρωί μόλις αρχίσει ο ήλιος να καίει, αρχίζει κι αυτός να μετακινεί τα αυτοκίνητά του εκεί που υπάρχει έστω και λίγη σκιά. Στο αδειανό οικόπεδο δίπλα από το σπίτι μου. Πάνω στο πεζοδρόμιο του απέναντι γείτονα κάτω από την ελιά, μπροστά από το μπακάλικο όπου κανονικά σταθμεύουν οι πελάτες και πάει λέγοντας αφού … η γη γυρίζει! Τον σχολιάζει όλη η γειτονιά αλλά τίποτα αυτός. Συνεχίζει να κυνηγά σκιές!
Κ.Α.Χ.

10.8.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου