Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Υδρογονάνθρακες

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Το θαύμα τρεις ημέρες, άντε και το μεγάλο τέσσερις, λέγει ο λαός! Τόσο διήρκεσε η ευλογία από την ανεύρεση των υδρογονανθράκων στην οικονομική αποκλειστική ζώνη της Κύπρου. Τώρα με τη νέα ναυτική αγγελία της Τουρκίας έγινε εφιάλτης και κατάρα! Οι συνομιλίες αναστέλλονται επ΄ αόριστον. Στο μεταξύ οι εκτοπισμένοι που ήταν τριαντάρηδες και πάνω είναι εβδομηντάρηδες και πάνω, όσοι ζουν! Οι έποικοι θα αυξάνονται και θα πληθύνονται και θα κατακυριεύουν τα κατεχόμενα, οι ελληνοκυπριακές περιουσίες θα γεμίζουν κτίσματα και οι Τ/Κ θα λιγοστεύουν!
Οι αποφάσεις για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να λαμβάνονται στον κατάλληλο χρόνο. ΄Ισως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως εκπρόσωπος της Ε/Κ κοινότητας θα έπρεπε να πάει στη συνάντηση με τον ΄Ερογλου και να καταθέσει εκεί τη διαμαρτυρία του φέρνοντας ενώπιον των ευθυνών τους τα ΗΕ. ΄Ισως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να απαντήσει θετικά στην πρόταση Άιντα για κάποιου είδους συνομιλίες για το φυσικό αέριο θέτοντας την τουρκική πλευρά αντιμέτωπη με τα ΗΕ παρά να έρθει σε τρεις μήνες να προτείνει περίπου τα ίδια τα οποία να απορρίπτει η Τουρκία χωρίς κόστος.
Δυστυχώς ήδη πολλοί διεθνολόγοι μιλούν για λύση δύο κρατών που να συνυπάρχουν αρμονικά και ειρηνικά! Η απάντηση σήμερα από όλους είναι ότι δεν υπάρχει ελληνικό χέρι που να υπογράψει τέτοια λύση.  Ναι αλλά σε πενήντα χρόνια από σήμερα όταν δεν θα υπάρχει κανένας ζωντανός από του εκτοπισμένους και μη θα γεννηθεί σε μια Ε/Κ οικογένεια ένα παιδάκι που θα μεγαλώσει, θα σπουδάσει και στα 55 του, δηλαδή σε 105 χρόνια από σήμερα θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα υπογράψει μια τέτοια λύση!

Θα μου πείτε ότι λέγω παραμύθια! Ναι αλλά αυτό το παραμύθι έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει αληθινό παρά να δούμε φυσικό αέριο πριν τη λύση του Κυπριακού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου