Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Και έζησαν αυτοί καλά ...

ΚΑI ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ...
Ο φίλος μου ο Βάκης φαίνεται να ενθουσιάστηκε από τη νέα καφετέρια που λειτουργεί στην Έγκωμη γι αυτό με πήρε πριν δύο μέρες τηλέφωνο και μου πρότεινε να πάμε εκεί για καφέ. Του απάντησα θετικά γιατί και σε μένα άρεσε αυτή η καφετέρια, γιατί θυμίζει αγγλική μπυραρία, και σε μισή ώρα καθόμασταν εκεί με ένα φλιντζάνι ζεστό αρωματικό καφέ στο χέρι. Το μόνο αδύνατο σημείο είναι το γεγονός ότι η καφετέρια δεν με ικανοποίησε όταν ζήτησα αντί για γάλα φρέσκια κρέμα (όχι σαντιγί) στον καφέ μου γιατί δεν είχε. Ομολογώ ότι απολαμβάνω περισσότερο τον καφέ «αμερικάνο» με φρέσκια κρέμα. Όταν όμως δεν υπάρχει καλό είναι και το ζεστό γάλα ...
-          Μας αφήνει υγεία η τοτάλ, λέει ο φίλος μου ο Βάκης, κατεβάζοντας μια γουλιά καφέ.
-          Total loss με την τοτάλ αλλά je men fous, που λένε κι οι Γάλλοι, για το αέριο, τους υδρογονάνθρακες και τον αέρα τον κοπανιστό!
-          Μα σ΄αυτό το αέριο δεν είναι που βάλαμε όλα τα αυγά μας για την οικονομία και τη λύση του κυπριακού;
-          Ο λαός ή οι πολιτικοί και τα κόμματα, τα κύτταρα της δημοκρατίας και της δημαγωγίας;
-          Τα κόμματα που εκφράζουν το λαό;
-          Τα κόμματα παραμυθιάζοντας το λαό φίλε Βάκη, είτε μας αρέσει είτε όχι και μάλιστα όλα τα κόμματα, διαγωνιζόμενα ποιο θα πει τη μεγαλύτερη «λουβάνα» ή τη μεγαλύτερη αερολογία δυστυχώς!
-          Υπερβολές!
-          Εγώ υπερβάλλω ή τα κόμματα; Πού είναιαυτός ο πολιτικός που ήθελε να προπωλήσει το αέριο να μας κάνει όλους «σείχηδες» πριν ακόμη το βρούμε, να απολογηθεί στο λαό; Πού είναι αυτός ο τέως υπουργός που κατηγορούσε το διάδοχό του ότι καθυστερεί τη δημιουργία του τερματικού για υγροποίηση του αερίου που δεν υπάρχει, και να ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη από το λαό; Που είναι αυτή η κυβέρνηση που έκανε σχέδια να πλημμυρήσει την Ευρώπη με αέριο με αγωγό από την Κύπρο στην Κρήτη και απ΄εκεί στην Πελλοπόνησο και στη συνέχεια στην Ευρώπη να πεί το mea culpa; Πού είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι με το αέριο θα αναγκάσουν την Τουρκία να δεχτεί λύση τουκυπριακού «με το σωστό περιεχόμενο» (το σωστό που κανένας δεν μας λέει ποιο είναι) να τους μουντζώσει ο λαός για να μην πω να τους ρίξει μια ... με αέριο; Ας είναι!
-          Πήρες φόρα φίλε μου
-          Εγώ πήρα φόρα φίλε Βάκη; ΄Η αυτοί που μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Αυτοί που μας νανούριζαν με το παραμύθι «μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα νησί στην ανατολική μεσόγειο που καθόταν πάνω σε αέριο και ...»
-          Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς αέριο;
-          Νόμιζα πως θα έλεγες και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους που ήταν μια κάποια λύση! Ναι αλλά βάρβαροι δεν υπήρχαν συναχίζει ο ποιητής!
-          Ποια είναι η λύση;
-          Δεν είπαμε;΄Οπως στο παραμύθι. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς ... χειρότερα!
Κ.Α.Χ.

23.1.2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου