Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Μάγκας με ξένα κόλλυβα

ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ
Με το φίλο μου το Βάκη συμφωνήσαμε να πάμε για καφέ παραθαλάσσια τώρα που στα μέσα της Άνοιξης μύρισε Καλοκαίρι. Διαλέξαμε το Ζύγι και βρεθήκαμε στην καφετέρια Socafe,  παρακαλώ! Μάλιστα, έτσι λέγεται η καφετέρια. Πάνε τα χρόνια τα παλιά που στα μικρά χωριά έβρισκες καφενεία με το όνομα του ιδιοκτήτη (Γιάννης, Γιώργος, Πέτρος) ή με τα τότε μοντέρνα ονόματα «Το τέλειον», «Η απόλαυσις» ή «Η ωραία θέα».
Καθίσαμε λοιπόν εκεί και εγκαινιάσαμε την περίοδο του φραπέ. Στο Socafe δεν υπάρχει πάγκος αυτοεξυπηρέτησης. Παραγγέλλεις το φραπέ σου στην γκαρσόνα και σου το φέρνει στο τραπέζι σου. Πληρώνεις πριν φύγεις και μάλιστα φτηνότερα απ’ ότι στις καφετέριες της Λευκωσίας.
Με τον καφέ πάει το τσιγάρο λένε οι καπνιστές. Ο Βάκης κι εγώ λέμε πως με τον καφέ πάει η κουβέντα. Αυτή τη φορά (βαράτε τις καμπάνες ) ξεκίνησε την κουβέντα ο Βάκης:
-          Είδες το ανθρώπινο πρόσωπο της ΑΗΚ;
-          Προτιμώ το φωτεινό της πρόσωπο ιδιαίτερα όταν μειώνει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος! Τι εννοείς όμως;
-          Δεν θα αποκόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά την περίοδο του Πάσχα σε όσους δεν πληρώσουν το λογαριασμό τους. Για να κάνει ο λαός Ανάσταση με φώς!
-          Απ’ ότι ξέρω ο λαός κάνει Ανάσταση με το … κερί ή με τη λαμπάδα!
-          Άσε τ’ αστεία! Η ΑΗΚ εφαρμόζει και τιμολογιακή πολιτική, ειδικές ταρίφες για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Χρεώνει την κατανάλωση φτηνότερα.
-          Σοβαρά;
-          Βέβαια, το ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου της Αρχής.
-          Και ποιος πληρώνει τελικά;
-          Υπολογίζω η ΑΗΚ από τα κέρδη της! Δεν μας λεν συνέχεια τα κόμματα ότι η Αρχή είναι κερδοφόρος οργανισμός και πρέπει να παραμείνει στα χέρια του κράτους;
-          Αχ καημένε Βάκη! Τη διαφορά την πληρώνει ο κοσμάκης, εσύ κι εγώ! Η ΑΗΚ εφαρμόζει τις ταρίφες της όπως θέλει. Ότι χάνει από τις ευάλωτες ομάδες τα πληρώνουν οι άλλοι.
-          Α, έτσι;
-          Ναι Βάκη. Αυτό είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της ΑΗΚ. Μάγκας με ξένα κόλλυβα!  Και πού’ σαι μάθε μέχρι ποια ημερομηνία δεν θα διακόπτουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος να το εκμεταλλευτούμε κι εμείς. Να πληρώσουμε την τελευταία μέρα!
Κ.Α.Χ.

21.4.2016   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου